mércores, 4 de xuño de 2014

OBRADOIRO DE ALIMENTACIÓN E CONSUMO: FACEMOS O QUEIXO E COÑECEMOS O SON DA ALDEA

Unha saída dos alumnos de Educación Infantil que resultou atractiva e cansina, na que puidemos disfrutar do sabor da aldea, da súa contorna, das labouras doutrora e coñecer de preto a elaboración do queixo. Cada neno levou para a súa casa o queixiño realizado por el.



Esta é a aldea de Alba, en Palas de Rei. Qué chula!



O primeiro que fixemos foi visitar a granxa.


Despois Xosé Luis explicounos o proceso de elaboración do queixo.



Qué gustiño! Laura xa sabía facer o queixo.



Canta paciencia fai falta para facer un queixo!




Puidemos contemplar desde o cruceiro como saían as vacas para fóra.



Tamén probamos o iogur ecolóxico feito en Arqueixal.




Na eira fixemos un concurso para ver quen debullaba primeiro o millo.


A monitora ensinounos como era o traballo do liño.


En pleno siglo XXI tamén puidemos contemplar de lonxe a casa ecolóxica construida nesta aldea para un fin de semana de descanso.


Ningún comentario:

Publicar un comentario